House Of Cards | Amerikan Başkanlığı İçin Her Şeyi Yapan Bir Adam Ve Beyaz Saray'daki Entrikalar

   House Of Cards konusu ve oyuncuları itibariyle herkesin mutlak ilgisini çekebilecek bir dizi olduğu için bloğumuzda yer vermek istedik. Her şeyden önce şunu belirtmeli ki Micheal Dobbs'un aynı adlı romanını temel alan ve BBC'de yayınlanmış mini bir diziden uyarlanan politik drama türündeki House Of Cards dizisi şimdiden efsaneleşmiş bir Netflix dizisidir. Buna rağmen Türkiye'de hak ettiği ilgiyi görmediği aşikar.

   
House Of Cards Konusu


  House Of Cards dizisinin konusu temel olarak Amerika'daki başkanlık seçimleri, seçimlerin öncesi ve sonrasında yaşananlar ve Beyaz Saray'da dönen entrikalar... Zaman zaman güncel olaylara, süper güç olan ülkeler arasındaki ilişkilere yer vermesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin iç ve dış meselelerine dair diyalogları ile de dizi üstün bir gerçeklik yakalıyor.

  Dizinin başrolünde efsane bir isim var. Frank Underwood adında bir politikacıyı canlandıran Kevin Spacey... Güney Karolina Eyaleti'nden Demokrat parti adayı olarak seçilen Frank Underwood Dışişleri Bakanlığı makamına erişmek için adeta canını dişine takar. Bu pozisyonun kendisine verileceğinden emindir fakat işler beklediği gibi gitmez. Dışişleri bakanlığına atanmaz.


House Of Cards Kevin Spacey Robin Wright


  Bunun üzerine Frank istediği makamı elde etmek ve bir nevi Beyaz Saray'ı ele geçirmek için eşi Claire ile birlikte olağanüstü yaratıcı olduğu kadar acımasız da olan bir dizi plan yapar. Frank ve Claire Underwood zamanla yükselmeye başlarlar ve insanların güvenlerini kazanırlar. Ne var ki politika pis bir iştir ve kazandıkları güveni kendi çıkarları için kullanacaklardır. Frank Underwood başarıya giden yolda her şeyi mübah gören bir insana dönüşecektir. Hırsı onu tam bir acımasız yapacaktır. 


House Of Cards


 House Of Cards dizisini efsane yapan da aslında bu gerçekçiliği. Frank ve Claire karakterleri aracılığıyla izleyiciye sunulan ve günümüz dünya düzenini de birçok açıdan açıklayan 'güç insanı değiştirir' teorisi bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor. Bugüne kadar 4 sezon ve 52 bölüm olarak yayınlanan House Of Cards dikkate değer bir dizi önerisi .


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.