Tarihe Yaklaşımınızı Etkileyecek Bir Kitap: İlber Ortaylı - Tarihimiz ve Biz

  Herkesin çok sevdiği bir tarihçi profesör olan İlber Ortaylı’nın 2008 yılında yayınladığı Tarihimiz ve Biz… Kitap, İlber Ortaylı’nın çeşitli vesilelerle yaptığı konuşmalardan derlenmiş. Tarih hususunda okumak isteyen fakat nereden başlayacağını bilemeyen okurlar için ideal bir İlber Ortaylı kitabı. Zira Tarihimiz ve Biz çok geniş bir konu yelpazesine sahip. Kitap düzenlenirken konuşma üslubu saklı tutulmuş. Dolayısıyla okuyucuyu yormayan bir anlatımı var ki bu, tarih konulu kitaplardan, bilhassa da öğretici kitaplardan köşe bucak kaçanlar için bulunmaz bir nimet

ilber ortaylı tarihimiz ve biz


  Tarihimiz ve Biz, çeşitli konular hakkında bilgi verirken satırlar arasında da çokça detay barındıran bir kitap. Bu, sizleri korkutmasın çünkü detaylar gayet akıcı ve ilgi çekici olarak işlenmiş. Kitabın belki de en önemli yanı, ki ben en çok bu noktaya dikkat çekmek istiyorum, tarih bilincinin propagandadan ve hamasetten uzak bir şekilde oluşması gerektiğini, tarih bilinci oluşturulurken çeşitli kaynaklardan rasyonel bir şekilde beslenilmesinin önemini her satırda vurguluyor olması.


Tarihimiz ve Biz İlber Ortaylı



“Milletlerin ortak hafızası, tarih dediğimiz zaman kesiti içinde oluşur. Bizim dışımızda gibi görünen bir takım olaylar, savaşlar, istilalar, göçler, kimliğimizin oluşumunda son derece müessirdir…Tarihi olaylara, tarihe bigane kalınamayacağını görüyoruz. Bilmesek ve dikkate almasak da tarih kendisini bize dayatıyor.”
                                                                                  İlber Ortaylı - Tarihimiz ve Biz

Kaynak: ideofil

2 yorum:

  1. Tavsiyeniz üzerine okuduğum başka bir kitap... Tarihi okumak isteyenlerin muhakkak edinmesi gereken bir yapıt.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.