Yıl 2006, Soğuk Ve Sakin Bir Şehir, Art Arda İşlenen Cinayetler, Gerçek Bir Hikaye : FARGO

Fargo Noah Hawley tarafından yazılmış ABD yapımı kara mizah ve suç türünde bir dizidir. Dizi esasında aynı adı taşıyan, 1996 yılında Coen Kardeşler tarafından çekilmiş ve birçok ödüle layık görülmüş filmden esinlenerek senaryoya ve ardından televizyona aktarılmıştır.



fargo martin freeman


Dizinin bugüne kadar 3 sezonu çekilmiştir. Her sezonda farklı bir hikaye ve farklı bir oyuncu kadrosu ile karşılaşsak da hikayeler ustaca birbirine bağlanmış. Fargo, suç, polisiye bilhassa da kara mizah sevenler için izlenmemiş olması büyük kayıp oluşturacak bir dizi. Dolayısıyla Fargo'yu dizi önerileri kategorimizde yazmadan edemezdik.


fargo sezon 1


Dizinin ilk sezonunda birçoğumuzun Hobbit serisinden ve Sherlock dizisinden tanıdığı Martin Freeman, rolünün hakkını fazlasıyla veriyor ve adeta diziyi size zorla izlettiriyor. Freeman, çekingen, sürekli küçümsenmiş ve aşağılık kompleksinden kurtulamamış bir adam olan Lester Nygaard'ı canlandırıyor. Lester, sakin ve korkak denebilecek kadar çekingen bir adamdır fakat bir gün hastanede bir adamla tanışır (Billy Bob Thornton) ve bütün hayatı asla içinde bulunmak istemeyeceği bir hal alır. 


martin freeman - billy bob thornton


Dizide anlatılan hikaye 2006 yılında ABD'nin Minnesota eyaletinde yaşanan olaylardan esinlenerek oluşturulmuştur. Olayların ardından hayatta kalanların isteği üzerine gerçek isimleri kullanılmamıştır fakat ölenlerin isimleri olduğu gibi dizide de yer almıştır. İnsan izlerken 'yahu bu olaylar nasıl yaşanmış olabilir' demekten kendini alamıyor zira kurgu zekice ve sürükleyici bir biçimde oluşturulmuş.


martin freeman fargo


 İkinci sezonda hikaye ve oyuncu kadrosu değişiyor ama dizi sürükleyiciliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Zaten olaylar da beklenmedik bir biçimde birbirine bağlanıyor. Spoiler olmaması açısından daha fazla detay vermiyoruz ama şunu söyleyebiliriz ki çıta her sezon biraz daha yükseliyor. Fargo, kesinlikle ertelenmeden izlenmesi gereken bir dizi.

8 yorum:

  1. Kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi. sürükleyici bir senaryosu var..
    tabi gerçek olaylardan alıntı olması da çok etkiliyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir diziye benziyor. Fırsat bulunca gelsin bölümler ��

    YanıtlaSil
  3. Hikayesi güzel bir dizi...

    YanıtlaSil
  4. Fargo 2. sezon farklı bir konu anlatılıyor ancak bağlantı var tavsiye ederim güzel bir yapıt <3

    YanıtlaSil
  5. abi yok böyle bir dizi yaa

    YanıtlaSil
  6. Daha önce hiç duymamıştım bu diziyi. Bir başlamakta fayda var.

    (Bu arada Disqus yorum seçeneğinin kontrolü sizde değil temayı aldığınız Sora Templates'te bilginiz olsun. Ya kaldırın ya da kendi hesabınızı kaydettirin bence.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeniz için teşekkürler. Sitemiz yeni olduğu için ayarlarını henüz tamamlayamadık :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.