Bir Zamanlar Anadolu'da | "Biz De Usta İşi Filmler Yapıyoruz" Dedirten Film

  Bir Zamanlar Anadolu'da (Once Upon A Time In Anatolia) ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen yönetmen Nuri Bilge Ceylan tarafından yazılan ve yönetilen dram türünde bir film. Fakat sıradan bir film değil. İzledikten sonra "Evet, bizim ülkemizde de usta işi filmler yapılıyor" dedirten bir film.


Once Upon A Time In Anatolia Taner Birsel


  Nuri Bilge Ceylan'ın ne kadar titiz bir yönetmen olduğu kendisini takip eden izleyiciler tarafından çok iyi bilinir. Filmlerinin kamera arkası görüntüleri izlendiğinde bu titizlik daha iyi anlaşılacaktır. O kadar ki bazı kamera arkası görüntüleri diğer birçok filmden daha fazla zevk veriyor izleyiciye. Hepsi adeta birer 'yönetmenlik dersi' kıvamında.


Nuri Bilge Ceylan


   Nuri Bilge Ceylan Bir Zamanlar Anadolu'da filmi ile kentsel sıkıntıları bir kenara bırakıp Anadolu'nun uzak mecralarına, taşraya, dönüyor. Kasaba'nın sıkıntılı yaşamını ve tekdüzeliğini bu sefer bir cinayet etrafında ele alıyor. Bir doktor, bir savcı ve bir komiserin bir gece boyunca süren ve cinayete kurban giden kişinin cesedini bulmayı amaçladıkları yolculukları son derece gerçekçi bir şekilde aktarılıyor. Yolculuk boyunca, her seferinde yeni bir umuda yer olan ama Anadolu'nun o ücra köşesinde, her yolun sonunda yine aynı şeyle karşılaşmaktan başka bir şey elde edilemeyen taşra hayatı bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor.


Once Upon A Time In Anatolia


 Filmin başrollerinde oynayan Muhammet Uzuner, Taner Birsel ve Yılmaz Erdoğan da hatrı sayılır derecede usta işi bir oyunculukla karşımıza çıkıyorlar. Gerçekten de Bir Zamanlar Anadolu'da (Once Upon A Time In Anatolia) layık görüldüğü Cannes Büyük Jüri Ödülü'nü hak ediyor.


1 yorum:

  1. Çok güzel bir yapım olmuş gerçekten. Tebrik Ediyoruz...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.