İlklere Sahne Olarak Merak Uyandıran Dizi: Fİ

  Çevrimiçi dizi platformu puhutv üzerinden bu yıl yayınlanmaya başlayan Fi dizisi ilklere sahne olması ve dikkat çeken oyuncu kadrosuyla merak uyandırıyor.


fi dizisi konusu


   Fi Türkiye’nin ilk internet dizisi olma özelliğini taşıyor. Dizinin konusu Azra Kohen’in Fİ, Çİ, Pİ adlarındaki kitapları üzerinedir ve Nükhet Bıçakçı tarafından senaryoya uyarlanmıştır. Ülkenin önde gelen psikiyatristi olan Can Manay (Ozan Güven) hem üniversitede dersler vermekte hem de televizyon programı yapmaktadır. Normal bir hayatı olan Can Manay tesadüfen karşılaştığı Duru’ya (Serenay Sarıkaya) aşık olur ve hayatı değişir. Duru’nun ise Deniz (Mehmet Günsür) adında bir sevgilisi vardır. Bu arada güçlü ve inatçı bir kadın muhabir olarak karşımıza çıkan Özge Ereli (Berrak Tüzünataç) adındaki bir muhabir de Can Manay’ın kirli geçmişini ortaya çıkarmaya çalışır.


fi


   Dizinin ilgi çeken oyuncusu Ozan Güven, Vogue Turkiye Nisan sayısına şöyle diyor: ”Türkiye’deki tekel dizi kafasını biraz yıkan bir iş de olduğu için kabul ettik bir yerde.” Ve ekliyor: “Bu bir yol açarsa insanlara, 170 dakikada anlatılmaya çalışılan şeylerin, 60 dakikada anlatılabileceğini, gerçek karakterlerin bu şekilde de var olabileceğini dönüp göstermek, benim için manevi açıdan da kıymetli bir şey. O yüzden de mutluyum. Televizyonda çekilen dizilere haksızlık yapmış olmayalım ama iyi ki böyle bir mecra açıldı; şanslı insanlarız.”

   Fi dizisi ilk sezonunu 12 bölümle tamamladı. Dizinin tüm bölümlerine puhutv üzerinden ulaşılabiliyor.


1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.