Müthiş Bir Yetenek Efsane Bir Bilim İnsanını Canlandırırsa: Her Şeyin Teorisi

  Her Şeyin Teorisi ya da The Theory of Everything 2014 yılında gösterime girmiş, modern bilimin yönünü değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatını konu edinen
dram-biyografi türü bir filmdir.


her şeyin teorisi eddie redmayne


  Filmin yönetmen koltuğunda Oscar ödüllü James Mars oturuyor. Başrollerinde ise Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior başarılı bir işe imza atmışlar. Özellikle Stephen Hawking rolüyle Eddie Redmayne büyülüyor. Zaten genç oyuncunun altına imzasını attığı bu harika performans ödülsüz kalmadı. Eddie Redmayne, Her Şeyin Teorisi filmindeki unutulmaz rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'na layık görüldü.


her şeyin teorisi


  Her Şeyin Teorisi Stephen Hawking'in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini anlatıyor. Stephen, Cambridge Üniversitesi'nde deha seviyesinde değerlendirilebilecek bir öğrencidir. Hayatının merkezinde fiziğe olan tutkusu yer almaktadır. Başarı basamaklarını emin ve hızlı bir şekilde tırmanırken hayatının en kötü haberini alır. ALS hastasıdır ve 2 yıllık ömrü kalmıştır. Doktoru hastalığın günbegün ilerleyeceğini ve bütün vücudu etkileyeceğini söyler. Sadece beyin fonksiyonları hasar almamıştır. 21 yaşında olan Stephen bu haberle yıkılsa da az zamanı kaldığını bilmektedir ve ölmeden önce tüm varoluşu tek bir denklemle açıklamak için  oldukça hırslanmıştır.


her şeyin teorisi felicity jones


  Jane ise Stephen'ı çok sevmektedir ve onunla geçirebileceği her dakikayı değerlendirmek arzusundadır. Evlenirler hatta çocuk sahibi olurlar. Stephen, doktorların kendisi hakkında yaptığı bütün tahminleri altüst ederek başarıdan başarıya koşmaya devam eder. Dünya çapında tanınan bir isim olur. Ama Jane ile olan ilişkisinin sınırları zorlanmaktadır, Jane yorulmuştur.


The Theory Of Everything


  Her Şeyin Teorisi (The Theory Of Everything) gerek oyuncularının eşsiz performansları gerekse gerçek bir yaşamdan aktarılmış etkileyici hikayesiyle vakit kaybetmeden izlemeye değer bir baş yapıt.



1 yorum:

  1. Etkilendiğim filmlerden birisi diyebilirim. bi insan bu kadar güzel oynayamaz ya

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.